Små kødretter

Ingredienser (12 stk)
250g mel
125g smør
1 sammenpisket æg
1/3 tsk. Salt
500g hakket flæsk
75g kalkunkød
50 g champignon
2 æg
1 æggeblomme
1 spsk. smør
1/3 tsk. Merian
1 tsk. (mild) paprika
1 tsk. salt
friskkværnet peber
½ bundt frisk persille.
Tilberedning
1. Ælt mel , smør, salt, ½ sammenpsiket æg med lidt koldt vand til em mørdej.
2. Lad mørdejen hvile i køleskabet i 2 timer.
3. Sæt ovnen til 230°C.
4. Skyl og hak persillen
5. Rengør champignonerne. Grovhak dem.
6. Hak/blend kalkunkødet.
7. Bland kød, persille, æg, salt og krydderierne.
8. Del dejen i to. Rul hver portion ud til en kvadratisk flade (25x25cm)
9. Læg den ene mørdejsplade på en bageplade. Smør kødmassen ud over dejpladen. Fordel de grofthakkede champignon over.
Pres dem ned i kødfarsen.
10. Læg den anden dejplade over. Brug evt. dejrester til dekorationer.
11. Pensl dejkanter og den øverstliggende dejplade med resten af det sammenpiskede æg og tryk godt sammen.
12. Pensl med sammenpisket æg, hvorefter dekorationerne lægges på.
13. Bag tærten gyldenbrun (ca. 40min. ), afkøl den og skær den i 12 små firkanter.
Kilde: Julebogen 2 – Julen har englelyd udgivet af Netto og Forlaget D3 i 1995