Kravlenisser – Udprint dem helt gratis, og spred julestemning

Vores helt egne kravlenisser er nu blevet frit tilgængelig for alle besøgende på Jul For Alle.
Du må meget gerne udprinte og bruge dem til pynt og sjov. De må derimod ikke benyttes til kommercielt brug. Fx. på websites, blade og aviser.

Lidt om kravlenisser

De klassiske kravlenisser er et hit hvert år i mange danskers hjem i julen. De bliver aldrig for gamle og umoderne, som mange andre ting. Det startede allerede helt tilbage i begyndelsen af det 20. århundrede, hvor der var nogle tegnere, der allerede dengang have lavet nogle nisse-udklipsark. Derefter udviklet det sig igennem årene og til de kravlenisser, som vi alle kender til i dag.

Det er tegneren Frederik Bramming, der er kendt for at have tegnet de mange kendte kravlenisser, som vi i et eller andet omfang har stiftet bekendtskab med på et eller andet tidspunkt i vores liv. Han levede fra 1911 – 1991 og er kendt for at være ophavsmanden til begrebet ”kravenisser”. De allerførste to udklipsark han tegnet med kravlenisser, udkom i intet mindre end 80.000 eksemplarer og det var mange dengang allerede dengang. Derefter tog det hurtig fart og blev en kæmpe succes i hele Danmark.

De er nogle små fiffige og til tider lidt drilske typer, der altid er ude på spilopper og ofte også unoder. Derudover er de også ofte i selskab med katte eller mus, som mange også forbinder med julen. De populæreste motiver af Frederik Brammings motiver må siges at være Nissefar, der læser højt samt nissen der spiser risengrød.

Det kan dog til tider være svært at finde de klassiske kravenisser i butikkerne længere. De vil hellere sælge deres moderne julepynt, i stedet for det traditionelle julepynt.

Vil man have en jul, som man kender den fra sin barndom hører der bare kravlenisser til og så er det næsten lige meget, hvor meget de så end måtte koste. De skal bare være der, så man kan tænke og drømme sig tilbage til sin barndom, hvor de altid var i ens hjem.

De kan købes i mange forskellige motiver og nogle er mere populære end andre, men fælles for dem alle er dog, at de mange nisser altid er glade og man forbinder dem med julen. Du vil ofte kunne købe dem i ark, hvor du herefter selv kan klippe dem ud, så de let kan sættes eller hænges op på låger, i luften eller andre steder i dit hjem.