Cornish pastries
Ingredienser (12 stk)
Dej: 10 plader frossen butterdej, ca. 900g.
Fyld: 240g hakket oksekød
240g rå skrællede kartofler
1 løg
2 æggeblommer
6 spsk. oksebouillon
1 tsk. timian
salt
friskkværnet peber.
Evt. mere sammenpisket æg.
Tilberedning
1. Tø butterdejspladerne op.
2. Skær de rå skrællede kartofler i små terninger.
3. Pil løget og finhak det.
4. Hak og bland oksekød, kartoffelstykker og løgstykker. Tilsæt timian, bouillon, salt og friskkværnet peber. Krydr godt.
5. Sæt ovnen på 190°C.
6. Rul butterdejspladerne ud i kvadrater på ca. 18x18cm. Skær af dem cirkler på ca. 18cm, i diameter.
7. Fordel fyldet på dejcirklerne. Fold cirklerne sammen midtover om fyldet. Tryk kanterne fast (evt. med en gaffel):
8. Pensl oversiden og kanterne med sammenpisket æg.
9. Bag de fyldte pastries i 25 min. Skru derefter ned til 160°C og bag dem i yderligere 20min.
Kilde: Julebogen 2 – Julen har englelyd udgivet af Netto og Forlaget D3 i 1995