Skinkefad
Ingredienser (6 portioner)
100g kogt skinke
700g blandet røget skinke
2 dl frosne, fine ærter
1 avocado
½ rød peberfrugt
citronsaft
4 spsk. mayonnaise
2½ dl piskefløde
2 æg
3 syltede små chilier
6 små syltede agurker
½ tsk. Karry
friske dildkviste
persille
3 spsk. friskreven peberrod
1 syrligt æble
(blå) druer
honningmelon
salt
friskkværnet peber.
Tilberedning
1. Kog æggene, til de er hårdkogte.
2. Kom ærterne i letsaltet kogende vand et øjeblik. Hæld ærterne i sigte. Lad dem dryppe af og afkøle.
3. Halver avocadoen. Fjern skindet og stenen. Skær avocadokødet i små terninger. Dryp med rigelig citronsaft, så frugtkødet ikke mørkner.
4. Rengør peberfrugtstykket. Skær det i strimler.
5. Skær den kogte skinke i terninger.
6. Bland skinketerningerne med avocadoterningerne, peberfrugtestrimlerne og ærter.
7. Rør mayonnaisen sammen med salt, peber og karry. Smag til og bland mayonnaiseblandingen med skinkeblandingen.
8. Server salaten i små skåle pyntet med friske dildkviste.
9. Skræl æblet. Fjern stilk og kernehus, Riv æblekødet. Bland det med den revne peberrod.
10. Pisk fløden stiv. Bland den med æble og peberrod. Kom peberrodsfløden i en sprøjtepose. Sprøjt peberrodsfløden på skiver af røget skinke. Rul skiverne sammen om peberrodsfløden.
11. Pil æggene og skær dem i skiver.
12. Skyl druerne. Skær honningmelonen i både. Fjern honningmelonens kerner og skyl frygtstykkerne.
13. Anret de blandede røgede skiver skinke med persilleduske, minichilier, syltede agurker, skinkesalaten, druerne, de skivede hårdkogte æg, fløde- og peberrodsskinkerullerne og honningmelonstykkerne.
14. Server forskelligt groft brød til.
Kilde: Julebogen 2 – Julen har englelyd udgivet af Netto og Forlaget D3 i 1995