Julebøger

Julebøger er den perfekte læsning til julens ventetid.
En god julebog skal ofte omhandle nisser, jul og glade stunder. Derfor vil du kunne finde inspiration til forskellige glade julebøger, som du kan læse, når vejret alligevel ikke er til andet end at være indenfor.

Har du svært ved at komme i ordentlig julestemning i december som voksen, kan en rigtig god julebog måske hjælpe dig godt på vej. En god idé kan derfor være allerede at starte i slutningen af november starten af december, så du kan komme i rigtig julestemning i hele december måned.

Udvalget af julebøger er naturligvis ganske stort. Her er et lille udvalg af julebøger og julhæfter.
Du er velkommen til at forslå din favorit julebog til listen.
Titel på julebogForfatter
Anders And – Fra alle os til alle jerCarl Barks, Marco Rota & Don R.
Julekalender for børnHalfdan Rasmussen
Børnenes julekalender (Som E-bog)Bjarne Reuter
December (Som E-bog)Morten Ellemose, Søren Ellemose
Et JuleeventyrCharles Dickens
Peters JulHerluf Jensenius
JulefortællingerAstrid Lindgren
Jul hos PeddersenSven Nordqvist
Decembers grønne mørkePer Gammelgaard
Nisser – 24 historier om NisserNils Hartmann
God Jul CirkelineHanne Hastrup
24 glade decemberdageForlag: Bolden

En god julebog er ”På loftet bor drillenissen” og er en hyggelig julebog i 24 kapitler, så du kan læse et kapitel hver dag i hele december måned indtil juleaftenen. Den handler kort sagt om, at på rigtig mange herregårde, er der ofte nisser på loftet og det er selvfølgelig også tilfældet på Helmersholm, som bogen omhandler.

Der bor en nissedreng ved navn Nik, som er en rigtig drillenisse og som er præcis ligesom sin far og de mangler nogle at lave drillerier og sjov med. De begynder derfor at drille en pige ved navn Amanda, som bor på herregården sammen med hendes far.

Den kan læses fra 6 år og opefter og kunne ligeledes være en god bog til om aftenen, hvis du har småbørn og de skal sove tidligt med en god julehistorie.

Børn er ofte spændt og glæder sig enormt meget til det bliver d. 24 december og dermed juleaften og derfor kan de ofte godt have rigtig svært ved at falde i søvn om aftenen. Derfor kan denne bog skrevet af Peter Gotthardt være en rigtig god løsning på dette problem.

Father reading book for family at home during Christmas
Far læser op for hele familien i julen

Der findes både gode kærlige og hyggelige julebøger, men der findes også andre alternativer, såsom krimier og science fiction bøger, der også omhandler julen. En god bog at starte ud med som voksen, hvis du godt kan lide lidt spænding og det hele ikke skal være så kærligt hele tiden er bogen ”Julemandens død”.

Den er skrevet af forfatteren Kenneth Bøgh Andersen, der også har skrevet den elskede serie om ”Djævelens lærling” for år tilbage. ”Julemandens død” handler om at julemanden selv bliver myrdet på hans eget værksted. Det er dermed op til tvillingerne Katrine og Frederik samt deres gode ven Jesper, at forsøge at redde julen og det mørke, der er under opsejling.

Julemanden står ikke til at redde, men den lille nisse Aruld beder stadig om deres hjælp. Om det lykkedes eller ej, må du selv læse dig frem til i den fremragende julekrimi af Kenneth Bøgh Andersen.