Garvad laks

Ingredienser (6 portioner)
1 ½ kg frisk laks
2 bundter dild
½ dl groft salt
½ dl sukker
friskkværnet peber. Dressing pr portion:
1 spsk. sød sennep
2 spsk. sur sennep
1 spsk. lys vineddike
¼ tsk. Salt
(hvid) peber.
2 spsk. friskklippet dild.
Smag dressingen til med sukker.
Tilberedning
1. Skyl og dup laksestykket. Fjern alle småbenene. Del laksestykket i 2 stykker.
2. Læg det ene laksestykke med skindsiden nedad i et dybt fad.
3. Skyl dilden grundigt og klip den i små kviste.
4. Bland salt, sukker og peber. Fordel ¾ af blandingen over fisken i fadet.
5. Drys dild over. Læg det andet laksestykke ovenpå med skindsiden opad.
6. Drys resten af saltblandingen over og drys med klippet dild.
7. Dæk med plastfolie eller læg fiskekødet i en stor plastpose o køleskabet i to døgn. Vend fisken et par gange i løbet af tiden.
8. Server laksefileterne, skåret i tynde skiver på skrå med en skarp kniv. Drys lakseskiverne med friskklippet dild.
9. Rør dressingen sammen.
10. Server gravad lak med dressing til.
Kilde: Julebogen 2 – Julen har englelyd udgivet af Netto og Forlaget D3 i 1995