Frikadeller af svinemørbrad

Ingredienser
500g svinemørbrad
1 fed hvidløg
1 æg
1 dl piskefløde
3 spsk. mel
1 spsk. kartoffelmel
50 g reven parmesanost
1 tsk. reven citronskal
2 spsk. friskhakkede basilikumblade
salt
friskkværnet peber
Olivenolie til stegning
(Parmesanosten kan undlades)
Tilberedning
1. Bland/finhak kødet.
2. Pil hvidløgsfeddet og hak det fint.
3. Rør kød, hvidløg, æg, piskefløde, mel, kartoffelmel, parmesanost, reven citronskal og friskhakkede basilikumblade sammen. Rør farsen godt. Krydr den med salt og frsikkværnet peber.
4. Form 12 små frikadeller af farsen mellem en ske og håndflade.
5. Steg frikadellerne i olivenolie på en pande.
6. Server frikadellerne lune.
Kilde: Julebogen 2 – Julen har englelyd udgivet af Netto og Forlaget D3 i 1995