Salat med marinerede rejer
Ingredienser (6 portioner)
6 rødspættefileter
3 spsk. mel
1 ½ spsk. olie
1/3 tsk. Salt
1 spsk. rosiner
3 løg
6 spsk. olivenolie
3 dl hvidvinseddike
1-2 laurbærblade
30g pinjekerner
salt
friskkværnet peber
12 kogte tigerrejer eller 24 kogte skalrejer
Salatblade.
Tilberedning
1. Skyl fileterne. Dup dem tørre og vend dem i mel.
2. Varm olie på panden. Steg fileterne gyldenbrune på begge sider i olien.
3. Læg fileterne til afdrypning på et stykke køkkenrulle. Drys dem med salt.
4. Læg korenderne i blød i lunkent vand.
5. Pil løget. Skær det i tynde ringe.
6. Varm olivenolien på en pande. Steg løgringene deri. Tilsæt vineddike og laurbærblade. Krydr med salt og peber. Kog blandingen i 2 min. Lad blandingen afkøle.
7. Hæld vandet fra korenderne. Læg dem til afdrypning.
8. Skær de gyldenbrune fiskefiletstykker i mindre, pæne stykker. Bland dem i en skål med pinjekerner, korender og kogte rejer.
9. Hæld den afkølede marinade (se punkt 6) over blandingen i skålen.
10. Stil skålen i køleskabet i 6 timer.
11. Anret fiskesalaten på et fad med salatblade.
Kilde: Julebogen 2 – Julen har englelyd udgivet af Netto og Forlaget D3 i 1995