Julesange

De mange hyggelige og kærlige julesange er en gammel tradition i julehøjtiden hos rigtig mange familier. Især den 24 december juleaftensdag, når man går rundt om sit juletræ med ens familie og dem man holder allermest af. Nogle synger også julesange typisk 1. eller 2. juledag til familiejulefrokosten, når stemningen er høj og humøret er i top. Hvad er det nu for nogle julesange, der altid skal synges rundt om juletræet? Find nogle af de mest populære julesange herunder.

Snemænd spiller julemusik og julesange

Barn jesus i en krybbe lå
Dejlig er den himmel blå
Dejlig er jorden
Det kimer nu til julefest
En lille nisse rejste

Julenisser synge julesalmer

Et barn er født i Bethlehem
Glade jul, Dejlige jul
Højt for træets grønne top
I denne søde juletid
Ind under jul, hvor er det trist

Sangnoder

 Julen har bragt velsignet bud
Julen har englelyd
På loftet sidder nissen med sin julegrød
Sikken voldsom trængsel og alarm
Velkommen igen, Guds engle små

Snemænd synger julesange

En af de klassiske sange er ”Højt fra træets grønne top”, som mange vælger som en sangene, der hvert år skal synges rundt om det pyntede grønne juletræ i mange danskers hjem. Den er skrevet helt tilbage i år 1848 af Peter Faber og musikken er komponeret af Emil Horneman. En velkendt klassisk julesang som er et must at synge rundt om træet og som du ikke må glemme juleaften.
En anden klassisk julesang og som får pulsen op og alle i højt humør, er ”Nu det jul igen”. En julesang som man ikke kan komme udenom at høre mindst en gang i december måned og allerhelst mange flere gange, da den skaber en god julestemning hos de fleste med dens hurtige tempo. Den er skrevet for flere hundrede år siden og ligeledes er melodien, da den er blevet sunget og spillet i mange generationer. Det er en julesang som alle danskere, har stiftet bekendtskab med i et eller andet omfang i deres liv eller i hvert fald kommer til en eller anden dag, da det er en rigtig klassisk julesang.
En julesang som også er en klassisk en af slagsen, er den velkendte julesang ved navn ”Glade jul, dejlige jul”. Tempoet er skruet helt ned og der er plads til at man kan få pusten igen, hvis man synger den rundt om juletræet og f.eks. lige har sunget ”Nu det jul igen”, da den er lige modsat og i et højere tempo, hvor selv de mest aktive mennesker, kan få pulsen op og få sved på panden. Det er sangen, hvor der bliver gået langsom rundt om juletræet, hvor alle er glade og hvor man kan se smilet i alle ansigter, da det er en glad julesang helt ned i tempo.  Teksten er forfattet af B.S Ingemann tilbage i 1850 og selve melodien er komponeret af Fr. Gruber i 1818. Melodien er altså ældre end selve teksten og det er ikke unormalt for de mange klassiske julesange, som vi stadig kender til i dag, da man ofte ikke havde skrevet den endelig tekst til melodierne dengang og derfor har den teksten til melodien sikkert været undervejs i mange år.