Glaseret skinke

Ingredienser: >
2 kg. skinke med svær (ikke ridset)
saltlage:
200 gram salt og 25 gram sukker til hver liter vand
1 glas cognac
1 glas maderia
1 æggehvide
puddersukker
rasp
sennepspulver
hele nelliker
Tilberedning
Skinken lægges to dage i en saltlage som ovenstående. Den skal ikke stå for koldt.
Den steges derefter i ovnen – ganske langsomt ved 125 grader, til stegetermometeret viser 76 grader. Den tages ud, og sværen fjernes.
Med kød- eller en engangssprøjte gives skinken et godt skud cognac og madeira.
Den smøres herefter med en blanding af æggehvide, puddersukker og rasp – omtrent lige meget af hver, smagt til med sennepspulver.
En håndfuld hele nelliker stikkes i skinken, som atter kommes i ovnen. Denne gang for fuldt blus eller under grillen til den er smukt glaseret – dvs. 5-7 minutter. Hold godt øje med den under grillen, sukkeret kan branke på et øjeblik.
Den køles helt af, inden den skæres ud.
Kilde: http://www.dk-kogebogen.dk