Kryddersmør

Hvidløgssmør:

125g blødt smør, 2 fed hvidløg, 1 tsk. citronsaft, friskkværnet peber.
Paprikasmør:
125g blødt smør, 1 spsk. (mild) paprika, 1 knsp. cayennepeber, ½ tsk. Tomatpuré, 1 knsp. sukker, ½ tsk. Salt.
Appelsinsmør:
125g blødt smør, 1 spsk. Appelsinsaft, 1 spsk. Reven appelsinskal, friskkværnet peber.
Peberfrugtsmør:
125g blødt smør, 3 spsk. Finthakket rød peberfrugt, ½ tsk. Salt, 1 knsp. stødt ingefær, 8 dråber tabascosauce, 2 spsk. hakket persille.
Skinkesmør:
125g blødt smør, 50g finthakket kogt skinke, 1 spsk. fintreven ost, 1 knsp. reven muskatnød, 1 knsp. peber, ½ tsk. salt.
Kryddersmør:
125g blødt snør, 1 knsp. peber, ½ tsk. Salt, 1 tsk. citronsaft, 3 spsk. hakkede blandede krydderurter (fx persille, timian, oregano, purløg, citronmelisse, karse)
Kilde: Julebogen 2 – Julen har englelyd udgivet af Netto og Forlaget D3 i 1995