Englevinger

Ingredienser(ca. 32 stk)
300g (frosne) butterdejsplader
1 æg
tsk. Salt
½ tsk. Friskkværnet peber.
Dressing:
400g flødeost
2 dl tykmælk
10 spsk. piskefløde
30g sardeller (ansjosfileter i dåse)
1 spsk. fintklippet dild
½ rød peberfrugt
1 spsk. (mild) paprika.
Ekstra salt og peber
En bageplade
Tilberedning
1. Optø butterdejen.
2. Pisk ægget sammen. Pensl butterdejspladerne med sammen pisket æg.
3. Drys butterdejsplade med salt og peber. Læg en butterdejsplade ovenpå med den penslede side nedad. Pensl oversiden. Drys med salt og peber. Læg den næste butterdejsplade ovenpå.
4. Når alle butterdejspladerne er lagt ovenpå hinanden, rulles dejen ud til en plade på 10x20cm.
5. Pladen skæres ud i 32 strimler med længden 5 cm.
6. Drej strimlerne til sløjfer (englevinger).
7. Skyl en bageplade med koldt vand.
8. Lad sløjferne – englevingerne – hvile i 15 min. på bagepladen.
9. Sæt ovnen på 200°C
10. Sæt englevingerne i ovnen i 15 min.
11. Rør ingredienserne sammen til dressingen på nær dilden, sardellerne og peberfrugtkødet.
12. Del dressingen i 2 portioner. Bland den ene med friskhakket dild og mosede sardeller. Bland den anden finthakket dild og mosede sardeller. Bland den anden med finthakket peberfrugtkød. Krydr begge dressinger med salt og friskkværnet peber.
Kilde: Julebogen 2 – Julen har englelyd udgivet af Netto og Forlaget D3 i 1995