Tarteletter med torsk og champignon
Ingredienser (12 stk)
12 tarteletter
400g torskefilet
400g champignon
50g smør og lidt ekstra smør
2 dl piskefløde
1 dl citronsaft
4 spsk. koldt vand
2 spsk. maizenamel
2 knsp. cayennepeber
salt
friskkværnet peber
friske dildkviste.
Tilberedning
1. Sæt ovnen på 150 °C.
2. Rengør champignonerne. Skær dem i skiver. Dryp citronsaft i skiverne.
3. Kom torskekødet i kogende vand i 4 min. Tag kødet op og lad det dryppe af. Skær torskekødet i mindre stykker.
4. Lad smørret smelte i en gryde. Tilsæt maizenamel rørt op i koldt vand under omrøring. Tilsæt piskefløden og cayennepeber. Rør godt i fryden. Krydr og smag til med salt og peber.
5. Rist champignonskiverne i lidt smør.
6. Kom champignonskiver og torskekødet i den lyse sovs. Varm blandingen godt igennem.
7. Fyld blandingen i tarteletterne. Sæt dem i ovnen, til de er gennemvarme (10min).
8. Server tarteletterne med champignon og torskekød lune og pyntede med friske dildkviste.
Kilde: Julebogen 2 – Julen har englelyd udgivet af Netto og Forlaget D3 i 1995