Dadelboller med nødder
Ingredienser (ca. 25 stk)
50 g. gær
3 spsk. vand
5 dl. lun mælk
3 spsk. olie
2 – 3 tsk. salt
1½ spsk. honning
50 g. groft hakket hasselnødder
125 g. dadler uden sten
Ca. 800 g. hvedemel
Æg til pensling.
Tilberedning:
Dadlerne kan evt. køres igennem en blender, og det samme med nødderne.
Gæren opløses i vand og blandes i den lune mælk.
Tilsæt olie, salt, honning, dadler og nødder.
Sørg for at nødder og dadler ikke klumper for meget sammen.
Tilsæt melet – lidt af gangen.
Ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 45 minutter.
Tag dejen ud på et mel drysset bord, og form til boller.
Læg bollerne på bageplade med bagepapir.
Lad bollerne efter hæve tildækket i ca. 20 minutter.
Pensl bollerne med et sammen pisket æg.
Bollerne bages i en forvarmet ovn – i midten ved 200 grader 15 – 20 minutter
(Kilde: Indsendt af Lone Rasmussen)