Figurdej til Kagemænd, -koner og -huse

Ingredienser (ca. 50 stk. af standardforme)
1 dl sirup
50 g smør
75 g puddersukker
1 tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
½ tsk. stødt ingefær
½ stk. hjortetaksalt
1 æg
ca. 300 g hvedemel
Glasur
1 æggehvide
150 g florsukker
½ tsk. eddike
Fremgangsmåde
smelt sirup, smør og puddersukker i en gryde ved svag varme. Rør krydderierne i og lad blandingen afkøle til lunken.
Rør hjortetaksalt, æg og det meste af melet i og rør dejen glat og ensartet. Ælt mel i, til dejen er smidig og blank. Lægges i køleskabet 4-5 timer eller til næste dag. Æltes og rulles ud på melet bord og skæres i facon eller stikkes ud med kageforme. Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 min.
Afkæles på rist.
Rør glasuren sammen; den skal være blank og glat. Hæld glasuren i et papirkræmmerhus og sprøjt den i mønster på de afkølede kagemænd, -koner eller -huse.
Opbevares i kagedåse.
Kilde: Sigrid Fugl Bagebogen