Finsk Brød
Ingredienser:
375 g. hvedemel
85 g. sukker
1 strøget tsk. hjortetakssalt
275 g. koldt smør
Endvidere:
Fint hakket mandler og hasselnødder
Perlesukker el. alm. stødt melis
1 sammen pisket æg + lidt koldt vand.
Tilberedning:
Mel, sukker og hjortetakssalt blandes.
Koldt smør skæres i mindre tern, og æltes sammen med melet.
Lad dejen hvile på køl i minimum ½ time – eller mere.
Mandler og hasselnødder fint snittes, og blandes med sukker.
Tænd ovnen på 175 grader.
Beklæd et par bageplader med bagepapir.
Ægget piskes med lidt koldt vand.
Dejen trilles til finger tykke stænger.
Stængerne trykkes flade med en finger, og løsnes fra bordpladen med en skarp kniv.
Skæres nu ud til småkager på ca. 3 cm.
Pensl hver småkage med æg, og tryk den let ned i nødde/sukkerblandingen.
Læg kagerne på bagepladerne.
( Kan lægges rimeligt tæt, da kagerne ikke hæver ret meget )
Bag kagerne i den forvarmet ovn – i midten, i ca. 12 minutter.
Lad kagerne køle lidt af på pladerne, inden de flyttes over på en bagerist.
Når kagerne er helt kolde, lægges de i en kagedåse el. lign.
Indsendt af: Lone Rasmussen