Klejner

Ingredienser(40 stk.)
150 g. smør
500 g. hvedemel
175 g. sukker
reven skal af 1 citron
1 tsk. hjortetakssalt
3 æg
3 spsk. piskefløde.
Tilberedning
Bland hvedemel og hjortetakssalt, og smuldr smørret i.
Tilsæt sukker og citronskal.
Pisk æg og fløde sammen, og tilsæt det.
Ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hvile på køl 1 time.
Rul dejen ud i en tynd plade.
Skær dejen ud i ruder, med et snit i midten.
Vrid nu hvert stykke til en klejne, og læg dem på et let mel drysset fad.
Sæt fadet på køl.
Smelt palmin, raffinol eller svinefedt.
Kog klejnerne lysebrune.
Tag dem op, og lad dem dryppe af på noget køkken rulle.
Lad dem blive helt kolde, inden de lægges i en kagedåse.
Tips: Pas på at fedtstoffet ikke bliver for varmt, for så bliver klejnerne nemt for mørke.
(Kilde: Indsendt af Lone Rasmussen)