Æbleskiver

Ingredienser
500 g. hvedemel
3 spsk. sukker
4 æggeblommer ( fra æg str. L.)
8 dl. kærnemælk
3 tsk. natron ( med top )
1 tsk. salt ( strøget )
3 tsk. vanillesukker ( med top )
8 æggehvider ( fra æg str. L. )
Tilberedning
Bland hvedemel, vanillesukker, salt og natron.
Del æggeblommer fra hviderne.
Pisk æggeblommer med sukker.
RØR skiftevis lidt meleblandingen og lidt kærnemælken i,
så dejen bliver uden klumper.
Pisk hviderne helt stive.
Vend dem forsigtigt rundt i dejen.
Lad dejen hvile ca. ½ time.
Bagning
Smelt margarine og raffinol sammen, under svag varme.
Lad æbleskivepanden blive godt varm.
Hæld en god spiseskefuld fedtstof i hvert hul.
Hæld derefter en spiseskefuld dej i hvert hul.
Vend æbleskiverne med en strikkepind eller en kebab pind.
Hæld igen en spiseskefuld fedtstof over hver æbleskive.
Vend dem lidt rundt, et par gange.
Tag dem af, og start forfra med fedtstof og dej osv.
Tips: Æbleskiverne kan fryses, men de må ikke ligge klemt.
(Kilde: Indsendt af Lone Rasmussen)