Squashkage
Ingredienser (formkage)
150 g. blødt smør
150 g. brun farin
3 æg
240 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. stødt kanel
300 g. squash
50 – 75 g. hasselnødder
Tilberedning
Tænd for ovnen, 175 grader.
Smør en sandkage form eller en springform – ca. 24 cm.
Riv squashen.
Hak nødderne fint med en kniv eller i en mini hakker.
Bland hvedemel, bagepulver og kanel.
Pisk smør og brun farin helt lyst og luftigt.
Tilsæt et æg af gangen, og piske godt mellem hvert æg.
Tilsæt meleblandingen.
Tilsæt squash og nødder.
Held dejen i formen.
Bag kagen på nederste rille i ca. 1 time.
Tag kagen ud og lad den køle lidt af i formen.
Vend derefter kagen ud på en bagerist
Tips: Kagen er velegnet til fryseren.
Hvis det er sommer/varmt, bør kagen opbevares i køleskabet, pga. den tilberedte squash.
(Kilde: Indsendt af Lone Rasmussen)