Valnøddetrøffel
Ingredienser (ca. 40 stk.)
150 g mørk chokolade (evt. med orangesmag)
100 g lys chokolade
50 g blød nougat
½ dl. piskefløde
2-3 spsk. cognac
75 g finthakkede valnødder
Pynt
evt. mørk chokolade
og hele valnødder
Fremgangsmåde
Hak de to slags chokolade fint. Lun fløden i en lille gryde, og rør chokoladen i. Skær nougat i små stykker, og rør den i til sidst. Tag straks gryden af varmen. Rør ikke for meget i massen, så risikerer du, den bliver grynet. Lad det køle lidt af, og rør spiritus og de ret finthakkede nødder i. Hæld trøffelmassen i et lille fad foret med film eller bagepapir. Stil det tildækket i køleskabet i nogle timer, men bedst til næste dag. Skaær massen i firkanter, smør overfladen med smeltet chokolade, og pynt med en valnød.
Kilde: Femina