Fransk nougat

Ingredienser: 
100g hasselnøddekerner
3 spsk røde og grønne cocktailbær
260g sukker
1 1/4dl vand
1 spsk cognac
4 spsk lys sirup
150g honning
1 spsk eddike
2 æggehvider
1 knsp salt
Pynt:
100g overtrækschokolade.
Bagepapir og evt. cellofan.
Tilberedning:
1. Hak nødderne og cocktailbærrene groft.
2. Kom vandet, cognacen, siruppen, sukkeret, honningen og eddiken i en gryde og smelt sukkermassen ved svag varme.
3. Kog sukkermassen i 10-15 min. ved god varme. Rør ikke i gryden under kogningen. Sukkermassens temperatur skal være 125 °C. Mål temperaturen med et ovntermometer. (En god måde at undersøge temperaturen på, er at en dråbe sukkermasse vil stivne til en sej kugle i koldt vand.)
4. Opvarm vand til vandbad
5. Pisk æggehviderne med saltet, til de er meget stive.
6. Hæld den varme nougatmasse i de piskede æggehvider, mens der piskes i 2-3 min.
7. Pisk nougatmassen over vandbad i 15-20 min., til den er sej og meget fast.
8. Bland nougatmassen med de hakkede nøddekerner og cocktailbær.
9. Hæld nougatmassen ud på et oliesmurt plade.
10. Afkøl nougatmassen et par timer og skær den ud i stænger på ca. 2x5cm.
11. Lad stængerne tørre ved stuetemperatur i 2-3 dage.
12. Smelt overtrækschokoladen over vandbad. Dyp nougatstykkerne halvt i chokoladen og lad dem køle af på et stykke bagepapir.
13. Nougatstykkerne kan også spises som de er og evt. pakkes ind i cellofanstykker.
Kilde: Julebogen 2 – Julen har englelyd udgivet af Netto og Forlaget D3 i 1995