Risengrød opskrift

Ingredienser: Til 4 personer
3 dl grødris
1,5 liter sødmælk (letmælk kan også benyttes)
0,5 – 1 tsk. havsalt
50 gram smør

Kanelsukker:
4 spsk sukker
2 tsk stødt kanel

Sådan gør du:
* Kom mælken i en god stor gryde, og bring det i kog.
* Tilsæt grødris, og rør rundt til mælken igen koger.
* Skru ned for varmen, og kog grøden i 40-60 minutter ved svag varme med låg på gryden.
* Rør rundt af og til (gerne hvert 5. minut), så grøden ikke brænder på.
* Smag grøden til med salt når den er ved at være færdig,
* Bland sukker og kanel sammen til kanelsukker i en skål.

Servering:
* Risengrøden serveres på en tallerken, og en god smørklat kan tilføjes på toppen.
* Drys kanelsukker udover grøden.

Drikkevarer:
Hvidtøl (nisseøl) eller saftevand (ribs- eller solbærsaft fx.)

Risengrød opskrifter

Risengrøden på dette billede er faktisk en amerikansk ricepudding, men det minder en del om vores traditionelle danske risengrød.

 

Udover denne risengrød opskrift, har vi også anderledes opskrifter på risengrød, opskrifter på ris a la mande, klatkager og æbleskiver.