Sjove julelege

Indhold

Pakkeleg

Sådan spilles det: Alle gæster har en eller flere gaver med. Det kan godt bare være sjove og skøre ting, som ikke har kostet en herregård. Alle gæster sidder omkring et bord. Gaverne er samlet på midten af bordet. Man har et raflebæger og en terning. Så begynder spillet.

Man skiftes til at slå med terningen. Hvis man får en sekser må man tage en gave. Man spiller nu, indtil alle gaver er væk. Når de er det, sættes et æggeur til en bestemt tid – Fx. 15 minutter. Indtil uret ringer, må man nu stjæle gaver fra hinanden.

Hvis man slår en sekser må man tage en gave fra en af de andre. Når uret ringer beholder man de gaver som er foran en.   Legen kan evt. udvides ved at sige, at slår man en en’er skal man aflevere en gave til den der sidder til venstre for en, og slår man en tre’er må man tage en gave fra den, der sidder til højre for en.
God leg til julefrokosten!

At pakke en gave ind med én hånd

2 personer går sammen om at pakke en gave ind. De må bruge en arm hver.

Sådan leges der:
Der laves hold af 2 personer pr. hold. Hvert hold får en æske, noget gavepapir, tape og noget gavebånd.

Nu gælder det om at pakke en gave ind hurtigst muligt. Holdene tager om hinanden på ryggen, så de kun kan bruge en arm hver. Man kan også tape en arm ind til kroppen på deltagerne, hvis man hellere vil det.

Det hold der først får pakket gaven smukt ind (Dvs. med krøllet bånd og sløjfe) har vundet.

Mus med pebernødder

Sådan leger du mus med pebernødder:
Pebernødder stilles frem.
En vælger hvilken pebernød, som er “musen”, og en anden skal nu tage en pebernød indtil man støder på “musen”
Man beholder de pebernødder, som man samler sammen indtil man støder på “musen”.
Når musen røres, råber museudpegeren “MUS”, og så det er nu næste spillers tur.

Indsendt af Lotte

Lag på lag

Der er købt en gave, som bliver pakket ind i mange lag gavepapir. Nu sidder man med et raflebæger, og hvis man slår en 6´er må man tage et lag af pakken. Den der fjerner det sidste lag vinder gaven.

Spis så mange chokoladeknapper du vil

Antal deltagere: 2 og opad

Man skal bruge:
En skål med chokoladeknapper, et sæt kina-spise-pinde og en terning.

Sådan leger du:
Deltagerne skiftes til at slå med terningen. Slår man en sekser får man skålen og pindene, og må så spise så mange man kan nå inden der er en anden der slå en sekser.

Hurtig gaveoppakning

Et spil for hele familien. Der indkøbes en fælles gave og hver person tager en af deres gaver op foran sig den og gør klar til udpakning. Den, der først får pakket sin gave op vinder fællesgaven.