Årets Julekalendere 2015

Hver eneste jul bliver der sendt julekalender på de to største tv-kanaler i Danmark DR1 og TV2. Igen i år er ingen undtagelse og du vil kunne læse kort om begge julekalendere og hele deres univers. 

Julekalenderne i tv i 2015 byder på gensyn med bl.a. NissebandenTV2 viser den helt nye julekalender Juleønsket – Som er med engle og dæmoner og bl.a. handler om kampen mellem det gode og det onde.

Danmarks Radio sender en genudsendelse af Absalons Hemmelighed, om Cecilie der leder efter et mirakel til at kurere hendes syge søster.

Indhold

Sendetidspunkter i TV 2015

Tidspunkterne er vejledende, og kan af og til skifte fra dag til dag.16:35 Julekongen DR ULTRA
17:01 Nissebanden DR Ramasjang 
17:10 Absalons Hemmelighed DR Ultra 
19:00 Piratskatten DR Ultra 
19:10 JULTRA DR Ultra 
19:30 Absalons Hemmelighed DR1 
20:00 Juleønsket TV2 

DR1 Julekalender 2015 – Absalons hemmelighed

Danmarks Radio sender igen i år Absalons Hemmelighed, som senest blev sendt i år 2010 og første gang i 2006. Den har førhen været en stor succes, men den bliver nok ikke helt en ligeså stor succes, som første gang den blev sendt på Danmarks Radio. 
Den handler om Cecilie der er en 12-årig pige og som bor med hendes lillesøster Ida og forældre ovenpå et magasin i indre København. Cecilie kan godt lide arkæologi og har haft en stor interesse inden for dette område i længere tid.
I forbindelse med at der skal laves en ny metrotunnel under magasinet, hvor Cecilie og hendes familie bor, finder man nogle ruiner, der stammer tilbage fra Absalons gård. Under en udstilling af udgravningerne hører Cecilie pludselig en gæst omtale ”Absalons Hemmelighed”. Hun beslutter sig derefter, at hun vil undersøge hemmeligheden til bunds. Hun får hjælp af hendes gode ved Hubert, som hun møder i starten i julekalenderen, men som ikke ved hvor han kommer fra.
Cecilies lillesøster Ida er syg og de håber derfor at Absalons hemmelighed kan redde hende fra at blive yderligere syg og ende med at dø. De bliver forfulgt af en onde arkæolog Petra igennem hele julekalenderen i jagten på Absalons hemmelighed.
Det ender dog med at Hubert, er en engel og derfor ikke vidste hvor han kom fra. Samtidig kunne han redde lillesøster Ida fra hendes sygdom og derefter må englen Hubert rejse tilbage til himmelen, hvilket Cecilie har svært ved at forstå.
Den bliver sendt kl. 19:30 på Danmarks Radio i hele december måned.

TV2 Julekalender 2015 – Juleønsket

Juleønsket på TV2 bliver i år med garanti en rigtig julesucces. Danmarks Radio og TV2 skiftes hvert år til at sende en ny julekalender og i år er det TV2s tur med deres helt nye julekalender Juleønsket, hvor den kendte komiker Lars Hjortshøj spiller julemanden. En rolle han har spillet flere gange ved lignende julekalendere sendt på TV2 for nogle år tilbage.
Julekalenderen på TV2 handler også om en 12-årig pige, men hun hedder derimod ikke Cecilie, men i stedet for Julie. Hun vil rigtig gerne holde jul med hele hendes familie samlet, men det er ikke så nemt, da begge hendes forældre skal arbejde juleaftensdag d. 24 december.
Det har nogle engle oppe i himlen hørt og derfor tager de på en mission nede på jorden for at hjælpe den 12-årige pige med at få hendes ønske opfyldt. Det bliver dog noget af en kamp, da de bl.a. skal bekæmpe en dæmon, der ikke kan lide engle og helst ser dem døde.
Ydermere er den årlige julekalendersang sunget af selveste Rasmus Seebach, som nok skal blive et hit for alle børn, der i år sidder spændt foran tv’et hver dag i hele december.
Julekalenderen Juleønsket bliver sendt kl. 20.00 hver dag i december måned på TV2.
Trailer for Juleønsket:

Ramasjang julekalender 2015 – Nissebanden

Ramasjang byder på gensyn med Nissebanden. Der er tale om den første Nissebanden julekalender. Julemanden har mistet sit gode humør, og Nissebanden bliver sat på opgaven med at finde det igen.
Den første Nissebande julekalender er samtidig den julekalender, hvor den herlige julesang “Det er risengrød (smask, smask, smask),  der gør næsen rød (smask, smask, smask)” er fra.

DR Ultra Julekalender 2015 – Både “Jultra” og “Piratskatten”

Dr Ultra viser i år en ny omgang JULTRA , hvor Bubber tager seeren igennem jagten på julestemningen.
Ultra viser også en svensk julekalender, som hedder Piratskatten.

Jul på slottet på DR.dk

Du kan se alle 24 afsnit af klassikeren Jul På Slottet hos DR.dk – Direkte link her.