Gi en god oplevelse i julegave

Julen er jo hjerternes fest og den perfekte anledning til at bruge lidt ekstra tid med dem, vi holder af. Men nogle gange kan det blive en rigtig travl periode, hvor der skal planlægges juleaften og julemad, og der skal købes en hel masse julegaver. Derfor ender tiden ofte med at blive en udfordring, og man må ty til de ”nemme” løsninger. Ønskesedlen bliver til en indkøbsliste, eller man ender med at købe et upersonligt gavekort til en tilfældig butik. For hvad skal man også lige vælge? Gaven skal jo helst afspejle, at man kender modtageren godt, og at man er god til at købe gaver.

Indhold

En ny type julegaver

De seneste år er salget af oplevelsesgavekort eksploderet, og med god grund.
Det er en anderledes gave, som varer ved i meget længere tid end materielle gaver. Undersøgelser har faktisk vist, at oplevelser skaber langt mere glæde – og i længere tid – end f.eks. en ny telefon eller taske.
Gift.Uanset om oplevelsen er god eller dårlig. Det skyldes, at vi skaber minder, når vi oplever, og særligt når vi deler oplevelser med andre. De bliver en del af vores fælles historie og styrker vores relationer, og samtidig får vi sjove anekdoter, vi kan fortælle i mange år bagefter. Og hvem har ikke lyst til det?

Hvis du også gerne vil udfordre den kedelige dims, der altid ender i bunden af skabet eller står og samler støv på hylden, og i stedet vil vise modtageren, at du sætter pris på ham eller hende og forstår, hvad vedkommende interesserer sig for, så er en oplevelse et godt bud. Det gode her er også, at du kan tage med ud og prøve oplevelsen, så I også får brugt noget tid med hinanden.

Hvis du er modig, kan du også prøve at udfordre modtageren lidt, og få dem til at prøve noget nyt.
Herunder får du vores bud på spændende julegaver til ham og hende.

Julegave til ham

Gaven til manden, der har alt. Det er altid en af de sværeste gaver at finde. Måske bør i år være året, hvor du dropper den kedelige dims, og giver ham noget, han rent faktisk ikke har i forvejen?

bilerGaven til legebarnet

Mange mænd har bevaret lidt af deres indre legeb
arn, men det er nok ikke en stor succes at give ham legetøj – medmindre han samler på det. Heldigvis kan du godt overgå legetøjet, fra da han var barn. For en ting er en legetøjsbil, men hvad med en tur på en rigtig racerbane, hvor han selv får lov at køre i bilen? Der findes efterhånden en del muligheder for at køre i både racerbiler, superbiler og muskelbiler og også hvor det ikke koster spidsen af en jetjager. Hvis han er et legebarn eller bare er glad for biler, så er sådan en tur perfekt. Du kan se et udvalg her.

kaffeGaven til livsnyderen

Hvad enten han drikker lidt for meget kaffe, er vild med whisky eller ikke har den fjerneste idé om, hvad lagringsmetoden eller vandets temperatur har af betydning for det endelige produkt, så er smagninger for det meste et hit. Til kaffeelskeren kunne du f.eks. give et kaffekursus, så han enten bliver bedre til at lave en rigtig god kop kaffe, eller får en større forståelse for det sorte guld. smagningEr han vild med whisky, er whiskysmagninger selvfølgelig en oplagt gaveidé.

Uanset hvad han interesserer sig for, er der en smagning, der passer til ham og som garanteret bliver en god oplevelse. Det er jo også altid rart at kunne blære sig lidt med sin ekspertviden på områder, hvor andre ikke aner noget. Det gode ved smagninger er også, at de indbyder til samvær, så måske du selv kunne smutte med? Du kan finde en række forskellige smagninger her.

Julegave til hende

Hvad enten det er din mor, kone, søster, datter eller noget helt femte, så har hun helt bestemt fortjent at blive forkælet, og vil uden tvivl elske det. Det er i øvrigt også lidt sjovere at købe, end at skulle stå nede i tøjforretningen og kæmpe for at finde den rigtige størrelse og alligevel ramme forkert. Her får du vores bud på, hvad du kan give i julegave til hende.

Til hende, der har fortjent afslapning og hygge

gourmetopholdVinteren i Danmark kan være lidt hård at komme igennem med al den kulde og mørke, og når julehyggen først er overstået, er der ikke meget sjov ved det længere. Her kunne et ophold være oplagt som gaven til hende, der har fortjent lidt ekstra. Det er en perfekt mulighed for, at hun kan lade op og slappe af sammen med dem, hun holder af, uden at skulle tænke på madlavning, indkøb og oprydning eller andre hverdagsting.spaophold Måske hun skal afsted med en veninde eller to, eller måske vil du selv med? Uanset hvad bringer denne gave garanteret lykke. Der er en række forskellige ophold at vælge imellem, så det handler om at se på, hvad hun er mest interesseret i.
Er hun for eksempel vild med god mad, kunne et gourmetophold være oplagt.
Et spaophold vækker også altid glæde, og er den ultimative afslapning.
Du kan se flere typer af ophold her og finde lige præcis det, der passer perfekt til hende.

Til hende med den søde tand

Heap of chocolate with rustic packing paper on wooden tableDet er måske lidt en kliché, at kvinder elsker chokolade. Men god chokolade er nu alligevel virkelig lækkert, og forestil dig så en eftermiddag, hvor hun kan spise en hel masse god chokolade med god samvittighed? Det kunne da være hyggeligt. Du kan se et udvalg af chokoladesmagninger her, bl.a. hos den danskejede familievirksomhed Peter Beier.

Uanset hvilken oplevelse eller gave, du vælger, så husk at indpakningen er en stor del af det at give gaver. Derfor er det en god idé at pakke gavekortet pænt ind og skrive en personlig hilsen, så du undgår den flade fornemmelse ved blot at give en konvolut med et stykke papir. Du kan se et eksempel på sådan et gavekort her.

Men hvorfor er det egentlig, vi giver hinanden julegaver?

Oprindeligt kommer traditionen fra Romerriget, hvor man længe inden kristendommen havde haft for vane at give hinanden gaver i de mørke vintermåneder. I takt med kristendommens udbredelse blev Romerrigets tradition dog slået sammen med fejringen af Jesu fødselsdag. Traditionen med at give julegaver inden for kristendommen blev begrundet med, at de vise mænd jo også havde givet jesusbarnet gaver. Man gav altså hinanden julegaver for at fejre Jesu fødselsdag, som egentlig er den 25. december. I Danmark og de fleste andre nordiske lande, giver vi dog gaverne om aftenen den 24. december, og det er der en mere eller mindre simpel grund til. I Norden regnede man nemlig med, at den næste dag startede, når mørket faldt på. Altså gik man ud fra, at Jesu fødselsdag den 25. december startede om aftenen den 24. december, når solen gik ned, og det blev mørkt udenfor. Oprindeligt var det kun de velstående familier, hvor børnene fik julegaver, men de sidste ca. 40 år har traditionen udviklet sig til en forbrugerfest uden lige.