Gør-det-selv julepynt

Julen er hyggens tid. Så hvorfor ikke hygge dig med at lave julepynten selv? Et hjemmeklippet julehjerte eller en hæklet nisse – der er da ikke noget hyggeligere! Og det er faktisk slet ikke så svært. Mulighederne er mange, og der er noget for enhver smag og til enhver sværhedsgrad. Har du lyst til at lade dig inspirere, så kig med her.

Indhold

Hæklet julepynt

Hæklet julepynt

Hæklet julepynt går aldrig af mode. Du ser det i din farmors hus, du ser det på samtlige julemarkeder, og du ser det i butikkerne og i de moderne hjem. Fordelene ved hæklet julepynt er, at det kan laves i næsten uendelige variationer fra nisser til hjerter, stjerner og rensdyr. Og så holder det sig noget nær for evigt. Det kan tåle at komme på gulvet, det kan tåle at blive leget med, og faktisk kan det også tåle en tur i vaskemaskinen.

Hvis du er helt nybegynder eller blot har behov for inspiration, kan første skridt være at købe en bog om emnet. Der er masser at vælge imellem.  Vil du gerne lære at hækle julepynten, kan følgende anbefales:

Hæklede nissedukker – af Helle Eline Juul

Hæklet julepynt – af Maja Hansen

Fælles for bøgerne er, at de har et væld af opskrifter på forskelligt julepynt, og at de er meget letlæselige. Bøgerne fungerer også glimrende som julegaver til familiens kreative sjæle.

Giver du dig i kast med at hækle julepynt, kommer du nok ikke udenom at købe lidt garn. Og da slet ikke i farven rød. Det helt rigtige røde nissegarn til opskrifterne, kan du derfor finde her:

Køb det perfekte røde nissegarn her

Julehygge med ungerne

Der er ikke noget hyggeligere end hjemmelavet julepynt. Smid lidt pebernødder på bordet og kakaomælk i en gryde, og så skal der ellers flettes julehjerter og produceres guirlander til den helt store guldmedalje. Dét er da indbegrebet af god, gammeldag julehygge!

Køb julematerialet online

Køb julematerialet online

Mens ungerne klistrer fingrene fast til bordet i kampens guirlandehede, kan du shoppe lidt til næste weekends strabadser. Vidste du, at stort set alt der skal bruges til juleklipperier faktisk kan købes online? Som med så meget andet, er det som regel også til en bedre pris. Og så er du ovenikøbet fri for at rende rundt blandt alle de andre julestressede mennesker og hamstre glanspapir og stjernestrimler. Du kan sidde derhjemme i ro og mag med børnene omkring dig og klikke dét i kurven, som I mangler til gør-det-selv julepynten. Det kan du for eksempel hos de fleste boghandlere. Inden du giver dig i kast med shoppingen, finder du her nogle bøger, som er perfekt inspiration til, hvad du skal bruge:

Jul – Sådan Laver Du Julepynt af Lisbeth Damgaard

Julepynt – Lige Til At Klippe, Klistre Og Flette af Caroline Johansson

Ud i naturen efter gør-det-selv julepynt

Flere af de ting, der skal bruges til gør-det-selv julepynten fra bøgerne kan faktisk også findes i naturen. Tag hue og vanter på og tag hinanden i hånden og gå en tur ud for at finde kogler. Koglerne kan bruges til et væld af forskelligt julepynt! Når I alligevel er afsted efter kogler, kan I jo tage lidt mos, bær, grene, og hvad I ellers falder over, med hjem til juledekorationerne.

Gør-det-selv juledekorationer

Noget af det, der næsten er et must at lave selv, er dekorationerne. I hvert fald, hvis der er børn i husstanden. Der skal ikke meget andet til end de ovennævnte indsamlede ting fra naturen, en klump ler, en tallerken og et lys. Selvfølgelig kan juledekorationerne laves i et hav af versioner med nisser, glimmer, julekugler og alskens andre julerier, men de kan også laves helt simpelt, så børnene kan være med.

Gode råd til dekorationerne: plastikkenemballagen skal ikke pilles af lyset, før dekorationen er helt færdig. Ellers ender du med et lys, der er smurt ind i ler fra små børnefingre. Det er ligeledes en god idé at rette lyset til, når dekorationen er færdig, da det nemt kan have rykket sig en smule undervejs i produktionen. Det er simpelhen så ærgerligt med et skævt kalenderlys.

Andre ideer til gør-det-selv julepynt

Har du brug for lidt ekstra inspiration til gør-det-selv julepynt, så se listen her:
– julehjerter
– julestjerner
– kravlenisser
– juleophæng af kogler
– piberensernisser
– perleplader med julemotiver
– julekugler med navn
– guirlander
– kræmmerhuse