Bliv klar til julepyntningen

Vinteren kommer gang på gang, og det betyder, du år efter år skal have pyntet op til jul. Det er hjerternes fest, og festen skal kunne føles i hjemmet. Derfor bliver julepynt også brugt godt og dermed langsomt slidt.

Har du børn, er julepyntningen især en vigtig begivenhed hvert år, så du skal sørge for at gennemgå pyntekassen med et par års mellemrum og få ryddet ud i slidt eller decideret ødelagt pynt. Og så skal du selvfølgelig sørge for at få købt ny pynt, der kan pryde dit hjem.

Når du skal købe julepynt, er der nogle helt klassiske valg, du kan gå efter.

Indhold

Lyskæderne er et must

Uanset om I bor i hus eller lejlighed, er lyskæder altid et must for enhver kasse med julepynt. Vinteren er en mørk tid, og det kan derfor være rart at have lys hængende i vinduerne eller udenfor i haven, hvor de kan forme fine julemønstre eller blot oplyse terrassen.

Lyskæder har også den fordel, at du ikke behøver begrænse dem til julen. De kan bruges gennem hele vinterperioden, hvis du ønsker at holde mørket blot en smule i skak.

Sørg for at have varieret juletræspynt

Noget, der ofte lider meget, når det gælder skader og slid, er juletræspynt. Nysgerrige børn og dyr kan let tabe pynten eller slå det af træet med en viftende hale. Det hjælper ikke, at meget juletræspynt allerede er skrøbeligt.

Hvis I er en familie med børn, bør du overveje, hvilken slags pynt, du køber. Det kan være en god idé at gå efter pynt, som kan tåle et par ture på gulvet og ikke er helt oppe i den fornemme Georg Jensen-ende af julepynt. Det er ikke de høje priser værd, hvis du kun kan regne med, at de holder et år eller to.

Julesokker behøver ikke en kamin

Det er ikke en nær så populær trend herhjemme som i England og USA, men julesokker er sjove at hænge op. Især for børn. Hvis I fejrer julen med kalender- eller adventsgaver derhjemme, er en julesok det perfekte sted at lægge gaverne til børnene. Du kan sågar købe en julesok med navn på, så hvert barn har deres helt egen sok.

Udover at være gode steder at gemme gaver, kan julesokker også være en fin juledekoration. De fine julefarver vil pryde ethvert børneværelse, og du behøver ikke eje pejs eller kamin for at bruge dem. De kan hænges hvor som helst i hjemmet uden problemer.

Det rette juletøj

Som det sidste skal du selvfølgelig sørge for at have et lille lager af juletøj. Store sweatere med grønne og røde farver eller rensdyr og snemænd er et hit i julen. Du kan også finde massevis af sødt børnetøj til både de helt små babyer og ældre børn.

Julens motiver er skønne at kigge på i en ofte kedelig vinter, og tøjet er altid behageligt at have på og putte sig under tæppet i. Kort sagt er juletøj perfekt at hygge sig i.