Juleoplevelser i storbyerne

Storbyerne i Danmark bugner af hyggelige juleoplevelser i november og december. Danmark er en oase af julearrangementer, julemarkeder, juleforestillinger og meget mere. Herunder finder du de juleoplevelser, du ikke må gå glip af, i henholdsvis København, Århus, og Odense.

Indhold

Juleoplevelser i København

Danmarks hovedstad er om noget det sted, hvor der sker allerflest juleaktiviteter i løbet af november og december. I alle kroge af Købehavn, afholdes der julemarkeder og juletræssalg, og det er ikke sjældent, at man som barn kan støde ind i selveste julemanden i de københavnske gader.

Jul i Tivoli

At svinge forbi Tivoli i juletiden er et must. Tivoli er hyggelig normalt, men i december er der virkelig gjort noget ud af det. Det helt specielle er den spektakulære julebelysning. Alene i piletræerne ved Tivoli Søen er der mere end 300.000 pærer, der lyser op. Rundt omkring i de mange boder, kan du købe alt fra gløgg og æbleskriver til kandiserede æbler, brændte mandler og fine julesager. I kan prøve forlystelserne som normalt, og på vejen hilse på julemanden. I juledagene mellem juleaften og nytårsaften fyrer Tivoli traditionen tro op for et kæmpe festfyrværkeri.

Skøjtebanen på Frederiksberg Runddel

At stå på skøjter hører julen til. Grundet de varmere og varmere vintre, er det ikke længere alle steder, der fortsat sætter skøjtebaner op. Men det gør de på Frederiksberg Runddel. En stor skøjtebane på 40 x 30 meter, der ligger i smukke omgivelser midt mellem Frederiksberg Have og Frederiksberg Slot. Tag hue og vanter på og nyd en sjov stund på glatis. Du kan skøjte, hvornår du har lyst, i vintermånederne, hvis du har dine egne skøjter, men du kan også leje et par skøjter i dagstimerne for 50 kr. Selve brugen af skøjtebanen er gratis.

Royal Copenhagens juleborde

Hvis du er vild med Royal Copenhagen eller dansk design generelt, så skal du et smut forbi Royal Copenhagens juleudstilling. På Amagertorv i København finder du smukke juleborde, der er dækket og udsmykket af kendte danskere, herunder for eksempel konditorer, kongelige balletdansere og designere. Juleudstillingen er et kæmpe trækplaster for både ind- og udland.

Juleoplevelser i Århus

Århus er hyggens by. Og det er ingen undtagelse i december. Der bliver pyntet op og udsmykket, opstillet boder, juletræer og lys. Det er bestemt værd at tage turen til Århus i løbet af julemåneden.

Jul i Den Gamle By

Oplev julen op gennem tiden i Den Gamle By i Århus ved juletid. Det er et mekka for juleelskere i alle aldre, og der er rigeligt at bruge dagen på. Her er julemuseum, gammeldags julebutikker- og markeder, juleteater, historiefortælling, lækkerier og skøn hjemmelavet julepynt. Lær, hvorfor julen til tider kunne være uhyggelig i gamle dage, hvordan man fejrede jul og pyntede op, og hvad man spiste. Noget er det samme som i dag, andet har ændret sig gevaldigt gennem tiden.

Jul i Friheden

På udvalgte dage i november og december, afholder Tivoli Friheden i Århus ”Jul i Friheden”. Her finder du en magisk julestemning med et væld af lys, juletræer og nisser. Der vil være boder, der sælger alt, der hører sig julen til. Du kan selvfølgelig også prøve alle de mange forlystelser eller spise en frokost på én af caféerne.

Julemarkedet i Ridehuset

Fra 25. november og en lille måneds tid frem, kan du alle ugens dage komme til det meget omtalte julemarked i Ridehuset i Århus. Julemarkedet her er lidt specielt, da det er lokale kunsthåndværkere, der er standholdere. Som udgangspunkt skal alt, der sælges, være unikt og lavet 100% af kunstnerens egen hånd. Julemarkedet er en skøn blanding af kunst og julerier, og der vil løbende være udskiftning i standholderne, så der er nye ting at kigge på. Selv caféens julegodter er hjemmelavede.

Juleoplevelser i Odense

Odense er kendt for to væsentlige ting: H.C. Andersen og Odense marcipan. Begge dele hører helt bestemt julen til. Odense marcipan fås alle steder i landet, men H.C. Andersens julemarked findes kun i Odense og tiltrækker folk fra hele Danmark og udlandet.

H.C. Andersens julemarked

H.C. Andersen har skrevet en god håndfuld juleeventyr, og nu kan du opleve, hvordan julen egentlig var på hans tid. De første to weekender i december, bliver den gamle bydel i Odense, nær H.C. Andersens hus, forvandlet til et smukt og hyggeligt julemarked i stil med markeder fra forfatterens tid. Julemarkedet her er noget for sig. Det vrimler med boder med lækkerier og julesager, karruseller, nisser, gøglere hestevogne og underholdning inspireret af de kendte eventyr. Der er virkelig noget for både store og små.

Jul i Odense Zoo

Odense Zoo har for vane at gøre noget ekstra ud af julen. Her finder I i løbet af december nogle helt særlige juleaktiviteter. Hvad, juleaktiviteterne i år kommer til at indeholde, er endnu ikke offentliggjort, men det bliver helt sikkert både hyggeligt og sjovt. Sidste år var der blandt andet juletræstænding med slikposer til børnene og mulighed for at være med til at fodre rensdyrene.