Årets julekalender 2013

Tvillingerne og Julemanden på TV2

Tvillingerne og Julemanden. TV2 Julekalender.

TV 2 viser i år familiejulekalendern: Tvillingerne og Julemanden

Handlingen i Tvillingerne og Julemanden:
Den klodsede julemand Nicolas (Lars Hjortshøj) er taget til Aalborg for at købe ind til gaveindpakningen af årets julegaver, og starte de mange forberedelser til julen sammen med sin kone Julie (Camilla Bendix).
I en gyde i Aalborg møder Nicolas den mystiske og onde Dr. Schwartz (Nicolaj Kopernikus), og det bliver starten på kampen om lysets sten!  Heldigvis står de heltemodige tvillinger Sine (Marie Højgaard Andersen) og Peter (Martin Hempel Barkholt) klar til at hjælpe Nicolas sammen med bl.a. spøgelset Regitze (Sarah-Sofie Boussnina) der om halsen bærer en magisk halskæde..

Den fysiske julekalender:
Tvillingerne og Julemanden er en helt ny julekalender, og der er en særlig overraskelse med, når du køber lågekalenderen.
Den fysiske julekalender kan købes hos følgende butikker:
Fætter Br, Kvickly , Irma, Fakta, Post Danmark, Super Brugsen, Bog & Ide, OK+, Guldbageren og  Bøger & Papir.

Du kan også hente den gratis Tvillingerne og Julemanden app hos Google Play og iTunes. Når du har downloadet  app’en kan du hver dag i december holde din mobil op foran dagens låge, hvorefter der dukker en fantastisk overraskelse op på din skærm.
Julekalenderen bliver dermed næsten levende..

Pagten på DR1

Et juleeventyr med gys og magi

Pagten - En julekalender med gys.

Et isheks, som truer nissernes eksistens – jagten på en hemmelig pagt – og en række magiske prøver, som to børn fra hvert sit univers må igennem: det er de eventyrlige ingredienser i Pagten.
Men juledramaet er også en historie om at stå sammen og hjælpe hinanden, når det virkelig gælder – på trods af alle forskelligheder.
Pagten  er nok den mest mørke og dramatiske julekalender som er blevet sendt igennem tiden.

Handlingen i Pagten:
For længe siden blev der indgået en pagt mellem nissepigen Saia og menneskedrengen Nikolaj Grundtvig. Pagten gik ud på, at de altid ville beskytte hinanden, hvis en af dem blev udsat for fare. Pagten mellem et menneske og en nisse var det eneste, der var stærkt nok til at bekæmpe isheksen Iselin, der i mange år havde jagtet nisserne.
Nu er pagten forsvundet. Iselin har igen forsøgt at blive nissernes herskerinde, og inden Saia nåede at fortælle hvor pagten er gemt, blev hun frosset ned af isheksen. Nu er det op til Saias datter Lyda, hendes mand Fabio og søn Gibbus, at finde pagten igen. Samtidig skal de finde et menneske, der kan bruge pagten sammen med Lyda, for at den virker.

 

Jul på Slottet på Ramasjang -En sand julekalender klassiker

Jul på Slottet - En klassisk julekalender.
Kongeriet fattes penge, og kongen må derfor afskaffe julen.
For 4. gang sendes Jul på Slottet. Kongeriet i det lille land er tæt krig, da kongens rådgiver, grev Rabsenfuchs konspirerer i mod ham.
For at undgå krig mod nabolandet Montania, er kongen tvunget til  at afskaffe julen og julemaden, som han ellers elsker.
Dette er skidt nyt for slotsnisserne Magnum, Trisse og Fimpe, som kæmper imod med alle kneb. Bliver prinsesse Miamaja gift med naborigets prins for at bevare freden ?

Kilder: DR og TV2