Underholdning i december for hele familien

I december er der underholdning for alle, og der er ingen grund til ikke og blive i godt humør af alt den leg, pjat og gode miner.

Hvad end du er barn eller voksen, er der mange ting, der kan samle hele familien igennem hele december. Julen er som sagt hjerternes fest og fejres i familiens lag.

Indhold

Adventskranse og kalenderlys

December behøves ikke engang, at være startet før den første juletradition samler familien, når man første søndag i advent tænder første lys i adventskransen. Hver søndag i december fejres med og tænde endnu et lys i adventskransen og når I har haft ild i alle lys, så ved I juleaften er nær.

Når vi rammer 1. december er det tid til og tænde årets kalenderlys, der hver dag skal tændes, og brænde til næste dato på lyset, så hele familien slet ikke er i tvivl om at juleaften nærmer sig.

Første dag i December byder også på andre traditioner…

Julekalendre alle steder

Det er morgen 1. december og det første du gør er, at løbe ud og åbne din chokolade-julekalender, og se hvad der er bag dagens låge i den julekalender der vises om aftenen, og dermed kan spændingen for dagen blive lagt, når du kommer hjem fra skole/arbejde, så er det tid til første afsnit af årets tv-julekalender. Læs mere på Jule-kalender.dk

Hvad end du er til børnejulekalender eller tv for voksne, er der altid en mulighed herfor. I nyere tid er der sågar både julekalendre for de mindste, de mellemste og de største – så ingen skal føle sig forbigået.

Lucia optog

Når vi rammer 13. december er det tid til for de mindste til at gå Lucia optog igennem hele skolen, dette gøres foran sine søskende og familier.

Nogen byer sender også skolens Lucia optog ud i byen, som på plejehjem og andre offentlige steder på denne dag.

Julesange

Noget man aldrig kan blive for træt af er julesange, hvad end det er de klassiske man oftest kun hører til gudstjenester eller rundt om juletræet juleaften. Eller til de klassiske ørehængere i radioen. Find de gode sange på Jule-sange.dk. Alle har en yndlings julesang, de altid synger med på hvad end det er “Rocking Around The Christmas Tree” eller MC Einar.

Mange voksne har også en hemmelig leg med dem selv, der hedder Wamageddon – det handler om ikke og høre Last Christmas igennem hele december. Hvis du hører den er du blevet Whamed og er ude af legen, og mange poster dette på deres sociale medier når det sker.

Juletræsfester

En anden hyggelig ting er de velkendte juletræsfester for hele familien, hvor børnene kan komme ud og møde julemanden, modtage en slikpose, og ellers bare hygge sig med dans og leg.

Ren Hygge

I det hele taget er December bare en herlig tid, hvor man må gå og glæde sig over de mange gaver der er på vej, og sætte pris på at man kommer hinanden mere ved.

I December ser man ofte mere til hele familien i form af julefrokoster og andre juletraditioner over juledagene.