Min Jul Tine

Min juleaftensdag og nat starter forholdvis tidligt på dagen. I gamle dage (da jeg var barn) stod jeg tidligt op og så “mens vi venter” sammen med min storebror hele dagen, indtil om aftenen. Men nu hvor jeg er blevet ældre, synger jeg i et stort kirkekor. så nu starter jeg dagen med et stresset bad og en kedelig hurtig morgenmad. Derefter kører jeg ud på hospitalet, ved 9.00 tiden. Her synger de ældste fra koret julegudstjeneste – for dem som ikke kan være hjemme i julen. Herefter cykler jeg ud i kirken og spiser pizza sammen med veninderne fra koret. Hen over eftermiddagen synger i til 2 julegudstjenester. Jeg er hjemme igen ved 17.30 tiden. Herefter klæder jeg om og dækker julebordet, mens vi hører julemusik. Min mor er altid meget stresset, så det ender med at hele familien giver hende et julekram, før vi spiser – ved 18.00 tiden. Juleaften holdes bedst med min mor, storebror, storesøster og svoger. Vi spiser den traditionelle julemiddag: andesteg, flæskesteg, brune kartofler, hvide kartofler, brun sovs, rødkål, halve madæbler med gelé og chips. Vi hygger os meget mens vi spiser, så klokken når at blive ca. 20.30. Herefter går mine søskene, svoger og jeg, en tur rundt i kvarteret, mens min mor ryder af bordet. Når jeg kommer tilbage fra gå-turen, så spiser vi ris ala mande. Den som for mandlen for lov at pakke gaven op (som altid indeholder 5 marsipanbrød fra den lokale chokoladebutik). Herefter lægger jeg pakkerne under træet, mens de andre kigger på. Og så begynder vi at danse om juletræet – og jeg mener danse! Vi plejer at synge 1. og sidste vers i vores lille sanghæfte. Der næst holdes en kort tissepause. Og så synges og danses der 2nu er det jul igen” – hvor vi danser rundt i alle rum i huset, kælderen, haven og rundt om lygtepælen nede ved vejen. Og så skal der pakkes gaver op. Jeg (den mindste i familien (19 år)) finder en gave til hver under træet. Herefter pakker alle deres gave op én efter én. Og så finder jeg en ny pakke til hver, osv. Efter gaveoppakningen er klokken omkring 01.00, og så finder min mor juleslikfadet frem og sodavand. Og så sidder vi ellers bare og hygger, indtil vi falder i søvn. Jeg elsker min jul 😉

Indsendt af: Tine