Min Jul Stephan

Jeg er tysker, som er ved at lærer dansk.Så jeg vil prøve at fortælle, hvordan vi holder jul i slesvig holsten(nord-tyskland) Den 24. december står vi tidligt op.Efter morgenmad går vi(min kone,min 14 årig søn og mig) ind i byen,hvor der spilles julemusik og afsluttes julemarkedet.Der møder vi altid mange bekendte, som vi snakker med og drikker en lille gløgg.Derefter går vi hjem, klæder os om, og går i kirken. Tilbag hjemme findes der noget det hedder “Bescherung”, som vil siger, at vi giver gaverne ud.Efter “Bescherung ” kommer mine svigerforældre og svigerinde med sin kærste for at spise meget og længe.Så hygger vi os og snakker til vi bliver træt.Det er altid en rigtig dejlig dag og aften.De følgende dage rejser vi rund til mine forældre, søster osv., og spiser og spiser og spiser… Jeg håber, det var en forholdvis god dansk, og i kunne forstå de fleste? Jeg ønsker jer alle en glædlig jul.Med venlig hilsener fra tyskland.

Indsendt af: Stephan