Min Jul Pernille

D. 23 kl. ca. 21 pynter vi alle sammen juletræ (nogle ganger får min søster og mig vores eget lille minitræ, som vi selv kan pynte.) Så går mig og min søster i sen ved 22-tiden, mens min mor og far bære pakker ind. Næste morgen vågner jeg som regel først, og i smu går jeg ud og kigger på gaverne…men psst! sig det ikke til nogen!… så sitter jeg mig ind i stuen for at se jule tv…i ved, det der kommer om morenen, som bare er SÅ hyggeligt…lidt efter kommer min søster og kigger med. så står min mor op og hun begynder at lave morgenmad, mens min far, søster og jeg sidder og beundre juletræet. Så kommer min farmor, min morfar og hans sambo, ca. kl. 14, og vi snakker og hygger os. Så kommer der en masse andet jule tv, som chales stickens juleevntyr, “fra alle os til alle jer” og julekalender, som vi skal se. kl. 19 spiser vi and, kartofler, brune kartofler, brun sovs og chips (MMMMMMM!) så for vi risalamnte med kirsebærgrød (AAAADDDD!), og heldigtvis for jeg ALTID mandlen… så skal de voksne lige sidde og snakke lidt, mens min søster og jeg sidder og er ved at få grå hår på hovedet, får vi ved nemlig hvad der venter bag efter! ENDELIG får de voksne snakket færdig, og så skal vi danse rundt om juletræet. Det er en tradition at min søster bestemmer 2 sange, jeg bestemmer 2 sange, min mor bestemmer 1 sang og min farmor bestemmer 1 sang. Når vi er færdige skiftedes min søster og jeg til at finde en pakke, (det må ikke være til os selv!) og aflevere den til personen det er til. Sådan bliver vi ved til der ikke er flere gaver under juletræet. når vi er færdige, sidder vi igen og snakker, beundre vores gaver og får guf. Så tager min farmor, morfar og hans sambo hjem, og vi andre går i seng. DET VAR SÅ MIN JUL!

Indsendt af:  Pernille