Min Jul Kamilla

Julen betyder meget for mig. Jeg har fødselsdag juleaften, så det er klart den bedste dag for mig på året. Jeg starter i november med at pynte op med julepynt. Mit julehumør er dog allerede startet i oktober, så i november kan jeg slet ikke vente længere. Jeg er også begyndt at købe gaver simpelthen af samme grund. Jeg synes at det er meget hyggeligt og jeg nyder at finde gode gaver til dem jeg holder af. I midten af december tager vi ud og henter juletræ. Det gør vi sammen med nogle venner og hvert år skiftes vi til at bestemme hvor vi skal købe det. Bagefter kører vi hjem til det arrangerende par og får æbleskiver og glögg. Da jeg var lille plejede hele familien at komme den 24. dec. om morgenen og få boller. Sådan fejrede vi min fødselsdag. Men idag inviterer jeg bare den nærmeste familie til den 23. december til lidt spisning. Flere fra min familie har dog sagt at de savner at komme den 24. dec om morgenen. Det var en god tradition og nu ved de næsten ikke hvad de skal lave den dag. Mange spørger mig om jeg ikke er træt af at have fødselsdag juleaften for så får jeg jo kun gaver en gang om året. Nej, det er jeg ikke. Jeg er jo vant til det og jeg plejer at sige at jeg har den hyggeligste fødselsdag på hele året 🙂 Jeg vil hellere have fødselsdag juleaften end 1. januar… Jeg ved at der er nogle som holder deres halvårs fødselsdag den 24. juni. Det synes jeg er ynkeligt. Hvorfor ikke holde fast i den dag man er født? Den 24. dec. ankommer vi til mine forældre om eftermiddagen hvor vi ser Disney juleshow. Det er en tradition hos os som den er hos næsten alle andre familier i DK. Kl. 18 spiser vi. Vi spiser flæskesteg i min familie. Bagefter får vi Ris á la Mande, selvfølgelig med mandelgave til finderen. Vi er holdt op med at danse om træet men vi synger da en salme eller to. Bagefter skal vi pakke gaver op. Der er én, som regel min far eller jeg, som deler gaver ud. Vi finder én af gangen og prøver at sprede dem lidt. Bagefter sidder vi bare og hygger os. 1. juledag plejer min forældre at holde julefrokost for min bror og jeg og 2. juledag er der som regel noget i familien. Og så er julen egentlig ovre… Hilsen Kamilla

Indsendt af: Kamilla