Min Jul Isabella 2

Min jul starter normalt d. 23. december om aftenen, hvor min søster og jeg der er kommet hjem ligger i vores sovesofa og ser en julefilm eller bare det der er i fjernsynet. Så ligger vi i meget lang tid og snakker om hvad vi tror der sker dagen efter, og lytter om vi kan høre vores forældre snakke om gaver. Om morgen, d. 24. december, står min søster, 22, op og lister ind i stuen for at se om nissen har været der, som den næsten altid har, så lister vi ind i sengen og åbner pakker og spiser juleslik. Så åbner vi julekalender, og kigger på det vi fik af nissen og snakker. Så står min far op og laver morgenmad som altid står på boller, nutella, ost og kakao. Så når maden er færdig løber min søster og jeg ind til min mor og råber NU ER DET JUL!!! Så går vi alle ind til bordet og spiser, bagefter åbner vores forældre gaver fra nissen. Imens henter vi vores gaver og så rydder vi alle op fra bordet, og vi ligger os ned under træet og tænder fjernsynet som kører fra morgen til efter julekalendere i TVet. Så ordner vi os og begynder på maden. Ca. kl. 14 kommer familien der skal fejre jul med os, og vi spiller et spil eller noget. ALTID ser vi alle sammen disneys juleshow, der er ikke rigtig nogen jul uden disney! Og så dækker vi bord og spiller et spil. Ellers ser vi julefjernsyn, indtil vi skal spise. Så spiser vi julemaden, som står på det sædvanlige, flæskesteg, andesteg, brune og hvide kartofler, franske kartofler(chips), brunsovs, rådkål, røde og grønne sodavand på GLASflaske, osvosvosv.. Så bliver det ryddet af bordet, og vi går og kigger lidt på juletræet, og øver os på de mange sange der skal synges! Så får vi risalamande, og der bliver delt mandelgave ud til ham/hende der får mandlen. Så bliver jeg ryddet af bordet, og jeg går og flytter ting i huset, så vi kan komme forbi når der skal danses rundt i huset. Så danser vi rundt om træet, og vi vælger vær en sang som der skal synges, vi er normalt 8, så vi laver en lang række, og der er to der holder et hæfte med sange. Så kommer der lidt juleslik på bordet og vi åbner gaver. Min far tager en tilfældig gave, og læser kortet op, og sådan fortsætter vi resten af natten. Når der ikke er flere gaver, kigger vi mere på vores gaver og så kommer slikfadet frem, og vi sidder oppe ind til vi ikke kan stå på benene mere. 1. juledag, kommer min tredje søster hjem, og vi holder en “ekstra” jul for hende, og min anden søster tager videre med hendes mand og datter, til hans forældre. 2. juledag, tager vi hjem til min tredje søster og holder julefrokost. Dagen efter 2. juledag tager vi hjem til min tante og onkel, og holder kæmpe julefrokost for alle i familien.

Indsendt af: Isabella