Min Jul Cecillie

Jeg står tidligt op den 24 december (ved 6-7 tiden vil jeg tro) så tager jeg min dyne og ligger mig ind i stuen på sofaen og ser alt det gode jule fjernsyn. ved 18.30 tiden kører vi så ned til min mormor og morfar som vi holder jul med hvert år. til jul er vi altid kun 7 personer. mig, mor, far, storesøster, storesøster og mormor og morfar og så vores lille hund louis. nå vi er ankommet ligger vi alle gaverne under træet – som min mormor forresten har pyntetfor det er hun rigtig god til, når gaverne er lagt under træet, sætter vi os i sofaerne og spiser lidt jule slik, får en tår drikkelse og ser lidt jule tv mens vi venter på maden er færdig. vi spiser ved en 19.30 tiden hvor vi får flæskesteg, medisterpølse, rødkål, brunekartofler, hvide kartofler (min ene søster kan ikke lide brunekartofler) og brun sauce. når vi er færdige og har hjulpet sammen af med at rydde af bordet dækker vi op til desserten (ris ala mande) sætter vi os igen ind i stuen og snakker, spiser slik osv. så siger mormor at vi godt kan sætte os til bordet for nu skal vi have ris ala mande, og den der får mandelen får selvfølgelig mandelgaven (det er somregel min morfar) efter vi har spist desserten rydder vi af bordet og gør klar til at lege den klassiske pakkeleg med terning og det hele. så er klokken vel blevet omkring 22.00 og vi går ind og sætter os om træet (VI SYNGER ELLER DANSER IKKE) så starter det med at den yngste (mig) trækker en pakke og giver den til hvis navn der står på pakken, så kigger vi alle på at personen har pakket op og så trækker den næste en pakke osv. nå alle pakkerne er åbenet (ved en 00.00 tiden) sidder vi bare og snakker lidt, spiser mere slik osv.

Indsendt af: Cecillie