Min Jul Anne

Nu skal i bare høre… Den 23 om aftenen til aftensmad får vi ALTID risengrød som min far laver. Og når vi er færdige med at spise, så sætter vi en lille skål med risengrød ud til “nissen” og pudsigt nok om morgenen den 24 er risengrøden væk… Vi har godt nok en kat, som ofte er meget sulten… men den gang jeg var meget lille troede jeg det var “nissen” der spiste det… tror det faktisk lidt stadig… kan ikk gøre for jeg lyder lidt plat… men tror på sådan noget jule-halløj… Jeg vågner altid MEGET tidligt juleaften.. ikke senere end klokken 9. Så skynder jeg mig ned i stuen og kigger på vores (altid) smukke pyntede juletræ.. Elsker juletræer. Hehe.. så tar jeg lidt morgenmad sammen med mine forældre, min søster sover som regel lidt længere end mig. Om formiddagen lægger vi gaverne under træet og så er jeg altid så snedig at uden mine forældre ved det kigger på jeg på til/fra kortene hvilke gaver der er til hvem… Så fylder jeg kræmmerhusene og julehjertene med pebernødder, brunkager og slik. Virkelig hyggeligt. Omkring frokosttid kommer vores jule gæster som regel (min mormor er her altid nogle dage før jul, hvilket er meget godt.) Så lidt i klokken 14, tar min søster, far mig, min faster, min anden faster i kirke. Gudstjenesten er først klokken 15, men vi vil gerne have nogle gode pladser. Imens laver min mor og mormor mad. Vi får som regel Flæskesteg, men nogle gange laver min mor og mormor også And, men det er kun dem der spiser det. Så efter vi har spist meget længe skal vi jo ha risalamande… på en eller anden mystisk måde får enten min storesøster eller jeg mandlen… hehe. Når vi så har spist, går min søster, min far og jeg ind og tænder juletræet, mens de andre sidder og venter spændt. Under vores træ bugner det altid med mange gaver, og det ser jo ret hyggeligt ud. så når vi har tændt lysene, går vi ind i spisestuen og henter de andre… de måber altid. Så læser min far jule evangeliet, vi hører det i kirken om eftermiddagen, men min fars far var præst, så det hat min far ligesom taget med i vores traditioner, hvilket er dejligt. Så danser vi rundt om juletræet og synger alle de sange. Så skal vi pakke gaver ud, hvilket vi gør på følgende måde: min søster og mig er altid dem der uddeler gaverne, så vi skiftes til at finde en gave også give den til personen, hvis navn står på til/fra kortet. Det var lidt om min jul, håber I kunne li det, for vi kan jo ikk lave det om. (HELDIGVIS!) GIOD JUL TIL JER ALLE!!!

Indsendt af:  Anne