Min Jul Amanda

Min far og jeg fælder vores eget juletræ, i en skov. Dette gør vi den 23’ende. Vi får æbleskiver det sted, vi fælder. Den 24 står vi alle tideligt op – eller rettere, min lillesøster vækker os. Det er så dejligt, at se hende smile – ikke bare smile, men virkelig. Vi spiser fælles morgenmad – dette plejer vi ikke at gøre. Vi tænder straks for dr 1 eller tv2 eller disneychanel. Og min lillesøster springer rundt, og tigger og be’r min far om at hente træet ind. Når træet er oppe at stå, og tilpasset i størrelsen, bliver juletræ’s pyntet hentet. Jeg får altid lov, at putte stjernen på. Vores pynt er meget smukt, men også gammelt. Vi bruger ikke glaskugler men ægteæbler. Vi slukker for tv’et og hører julemusik for fuld skrue. Bla. Wham “last christmas” og “all I want for christmas” og “bamses julerejse” (som er min søsters sangvalg 😉 Efter vi har hygget os med det, går vi alle ud i køkkenet – og så står den på at lave konfekt og brunkager osv. mens min far kører ud, fordi han skal noget hos farmor & farfar som kommer senere på aftenen. Da vi deles om at lave maden. Når vi så har fået kagedejsfingre af at ælte, forme og hvad har vi. Så går vi en tur hele familien incl vores hund. Vi går og snakker, og vi er allesammen glade og ønsker andre folk på vejen glædelig jul. Kl nærmer sig vel 5’tiden og far får travlt i køkkenet, sammen med min farmor. Charlotte, og jeg, og fars kone, Julie, får lov at dækkebordet rigtig fint op med juledue, og lys, og rigtig fint. Efter det tager Julie, Charlotte, Farfar, Farmor og jeg i kirken. Hvor vi selvfølgelig møder en masse vi kender, ønsker dem glædelig jul og godt nytår. Når vi kommer hjem, er vi så klar til at spise, og pakkerne er lagt under træet, hvilket får Charlotte til at lyse endnu mere op af glæde. De andre gæster er kommet, og vi nyder maden over en god snak. – Med flere desperate udråb som “hvornår er vi færdige?” fra Charlotte. Så bliver det tid til at danse om træet, og vi har alle vores julesangs bog, og vi synger somregel en sang fra alles ønsker (vi skiftes til at ønske sang.) Charlottes valg går på “Nu det jul igen..” Farfars “Højt fra træets grønnetop” Farmors “Barn Jesus i en krybbe lå” min “Dejlig er den himmelblå” Julie “et barn er født i betlehem” Far “det kimer nu til julefest” OG “Dejlig er jorden” Nogle gange er vi flere gæster 🙂 men det er altid farmor og farfar der er hos os. så bliver det gave-op-parkning. Farfar render rundt og finder gave, mens vi andre ser modtageren pakke op. Vi sætter konfekten ind, og sætter lidt julemusik på, som kan spille lavt i baggrunden. Vi snakker og hygger imens. Efter, er vi kommet til ris a la mande, og selfølgelig får charlotte den ene mandel, og vi andre kæmper videre om den anden. Somregel er det Far eller Farfar der vinder (; Så snakker vi bare og hygger. Mens jeg og charlotte leger med hendes nye ting 😉 Sådan forholder min jul sig. 🙂 Tak fordi du læste med
Indsendt af: Amanda