Bacon/ostetærte

Tærten kan laves i forvejen, fryses ned, tøs op og gennemvarmes inden julearrangementet.
Ingredienser
Tærteform med diameterne 24 cm.
200g mel
175g smør
4 æg
3 dl kvark
100g bacon i tern
50g valnøddekerner
10 spsk. flødeost
200g reven ost
2 knsp. reven muskat
salt og peber.
Ekstra smør til at smøre tærteformen med.
Tilberedning
1. Rist baconterningerne på en pande.
2. Hak valnøddekernerne.
3. Rør mel, smør, valnøddekerner og en æggehvide til en blød mørdej.
4. Tryk mørdejen ud i den smurte tærteform.
5. Sæt tærteformen i køleskabet mindst 1 time.
6. Sæt ovnen på 200°C.
7. Bland kvark, baconterninger, flødeost og reven ost i en gryde over varme. Rør i blandingen. Osteblandingen må kun smelte, ikke koge.
8. Tag gryden af varmen. Lad osteblandingen køle af. Rør krydderier, æggeblomme og æg i.
9. Hæld blandingen i tærteformen.
10. Bag tærten i ovnen, til dejen slipper formens kant, og ostemassen er stivnet (ca. 25min.).
Kilde: Julebogen 2 – Julen har englelyd udgivet af Netto og Forlaget D3 i 1995