4 gode tips til hvordan du bedst reagerer på en gave, du ikke kan lide!   

Det er efterhånden ganske sædvanligt, at vi med stor entusiasme åbner en gave, som viser sig ganske ubrugelig. Det er langt fra en sjov situation at stå i, da man aldrig har lyst til at virke uforskammet, og ødelægge den hyggelige stemning med et surt ansigt.  Der er jo en grund til, at man skriver en ønskeseddel. Derfor er vi også mange, der ikke forstår, når mormor går ud og køber det, hun mener, vil passe godt til en. Men hvilken taktik skal man bruge i disse situationer? Vi har fundet 4 geniale måder til, hvordan du håndtere den åbenlyse skuffelse

Du siger bare pænt tak, og lader som ingenting

 Der er selvfølgelig altid den mulighed, at når du får den grimme v-halsede t-shirt med et kraftigt farveemblem på maven, skynder du dig ganske enkelt blot at sige;  ”mange tak mormor, den er jeg godt nok glad for.” Derefter vil hun jo altid sige, at hun godt vidste, at den ikke stod på listen, men at hun ikke kunne bestemme sig for noget. Den er sikkert også købt på Kreta for 3 måneder siden, og kan ikke byttes. Der er med andre ingen udvej, andet end at sluge skuffelsen, sige pænt ja tak og give din elskede mormor et kys på kinden. Held og lykke!

Læg ikke skjul på skuffelsen og sig det i stedet, som det er

 Det er nok en situation, som ingen af os rigtig har testet. Det ligger som udgangspunkt ikke i generne at kaste om sig med grove sætninger om gaven – og især ikke juleaften. Men ork, det har vi allerede undersøgt. Det kan faktisk godt betale sig at være ærlig i visse situationer. Med ærlighed komme man længst, er vi alle blevet fortalt. Det er præcis det, du skal påpege, når du får de par bukser, der er så langt fra din egen stil, at man ikke forestille sig noget værre. Det kan være noget så frustrerende! Derfor er der heldigvis også den mulighed, at du ganske enkelt siger, at det overhovedet ikke er dem, du har ønsket. Ofte kan man følge op med grin, der får det hele til at være en anelse mere afslappet. Måske resten af selskabet griner med, hvorefter det hele bliver en god historie. Du kan også vælge at smække med døren og forlade selskabet, men det vil vi dog ikke anbefale. Man kan sagtens være ærlig, uden at såre den fortvivlede giver.

Lad som om, du ikke har fået gaven

 Denne praksis kræver en farlig teknisk og taktisk snilde. Her skal man være noget mere omhyggelig, end ved de første to. Først og fremmest kan den nok kun bruges, hvis hele pakkeprocessen sker i lidt forvirrede og hurtige omgivelser. Altså hvor pakkerne hurtigt bliver fordelt og åbnet på samme tid. Det er jo altid lidt forskelligt alt afhængig af, hvilke traditioner man har. Men er man så heldig, at det foregår i fuld forvirring, har du alle tiders chance for at åbne en gave, som du absolut ikke kan bruge, og lige så hurtigt pakke den væk, som om intet var hændt. Senere på aftenen vil du nok blive konfronteret med giveren, der lige vil høre, om du kunne bruge toilettasken. Dertil må du nødvendigvis svare, at den har du ikke fået, hvorefter du putter dit ”Ej, hvor trist. Jeg tænkte godt, at det var lidt underligt, men man vil jo ikke sige noget” face på. Du hælder lidt ekstra Cote du Rhone vin på giveren, og alt er glemt den følgende dag. Den er stensikker!

Ødelæg gaven, imens du åbner den

 Den sidste udvej er nok den mest effektive af slagsen. Den har dog også ry for at sætte giverens humør på spil, da det kan være trist at se sin gave blive flået i stykker ved åbningen. Det skal du heldigvis ikke tænke for meget på i den givne situation. Her er det vigtigere at tænke på sig selv, og hvor lidt du i fremtiden kommer til at bruge den gave. Det er yderst vigtigt, at man timer sin oppakning perfekt, og det kan derfor også tage et par år, før man bliver dygtig til at ødelægge en gave, man ikke kan lide. Du skal fra start af have en idé om, hvilken type giveren er, hvad vedkommende normalt giver osv. Når du har identificeret gaven, skal du derfor tage en hurtig beslutning. Her kan man med fordel tabe gaven, hvis det er glas, eller rive poloen i stykker, hvis den er grim.